227 de pompieri, jandarmi și polițiști buzoieni cu 112 autospeciale și motopompe au fost angrenați în misiunile derulate în data de 4 iunie 2019 pentru înlăturarea efectelor generate de precipitațiile masive căzute în zona de deal și de munte a Județului Buzău.

Acestora li s-au adăugat 51 de angajați ai Secției de Drumuri Naționale Buzău, membri ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență și voluntari cu un număr de 7 utilaje.

Conform bilanțului întocmit de ISU Buzău, au fost afectate/inundate 11 locuințe și 46 de anexe gospodărești din Nehoiu, Cătina, Măgura și Lopătari, precum și 3 obiective social-economice (1 cămin cultural și 2 magazine sătești).

DN 10 Buzău-Brașov a fost blocat temporar de aluviuni și pietre transportate de torenții formați în punctele Chirlești și Păltineni și, temporar, s-a circulat cu dificultate în zona Barajului Siriu.

DJ 203 K a fost distrus complet în 2 puncte – la ieșirea din Mânzălești și intrarea în Lopătari, accesul între cele 2 localități desfășurându-se în continuare pe o rută alternativă (DC 107 – Platoul Meledic – DC 167 și pe drumuri sătești) pentru traficul ușor, astfel că orice solicitare în cazul apariției unor urgențe medicale va putea fi soluționată operativ.

În această dimineață, prefectul Carmen Ichim i-a convocat la fața locului pe responsabilii de la Drumuri Județene, ISU Buzău, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița, cele 2 puncte afectate de calamități și a dispus începerea de regim de urgență a lucrărilor de refacere a DJ 203 K.

La orele prânzului, mai multe utilaje de la Drumuri Județene, SGA Buzău și Primăria Mânzălești au demarat lucrările de deviere a cursului Slănicului, pentru a se permite accesul la rampa drumului în punctele surpate care urmează să fie consolidate și umplute cu material până la cota inițială a drumului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here