razie politie 430x230Ieri, în intervalul orar 12.00 – 18.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a organizat o acţiune pentru descurajarea conducătorilor auto „tentaţi” să nu respecte regimul legal de viteză.

În acţiune au fost angrenaţi 40 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră şi ordine publică şi au fost folosite 16 aparate de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Echipajele de poliţie au fost dispuse pe DN2 E85, DN 10, DN 1B-E577, DN 2B, DN 2C şi pe raza municipiilor Buzău şi Rm. Sărat, iar radarele au fost amplasate în sistem „cascadă”, misiunile poliţiştilor buzoieni desfăşurându-se concomitent cu activităţile desfăşurate de Serviciile Rutiere din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Ialomiţa şi Vrancea.

În total, au fost constatate 295 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 239 au fost situaţii de nerespectare a limitelor de viteză maxime admise în localităţi şi în afara localităţilor.

Poliţiştii rutieri au retras un certificat de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice constatate la unul dintre autovehiculele oprite pentru control şi au reţinut în vederea suspendării patru permise de conducere, dintre care două pentru depăşiri neregulamentare (pe DN 1B-E577, în localitatea Săhăteni) şi câte unul pentru circulaţie pe contrasens (pe DN10, în localitatea Unguriu), respectiv neoprire la semnalul regulamentar efectuat de poliţistul rutier (pe bulevardul Unirii, din municipiul Buzău).

   În baza acţiunii iniţiată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru reducerea numărului şi a consecinţelor accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, poliţiştii buzoieni vor continua în zilele de 24 şi 25 august activităţile pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care comit astfel de abateri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here