Un politist completeaza un proces verbal, in timpul unor controale efectuate de Politia Rutiera, vineri, 30 august 2013, in Craiova. TIBI BOLOGH / MEDIAFAX FOTO

24 permise de conducere, reţinute la acest sfârșit de săptămână de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră / peste 750 de sancțiuni contravenționale, aplicate participanților la trafic și 6 dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

În perioada 15 – 17 iulie, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier şi de prevenire a accidentelor de circulaţie fiind aplicate peste 750 de sancţiuni contravenţionale.

Aparatele radar care au acţionat pe principalele drumuri ce străbat judeţul au înregistrat 398 autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise pe sectoarele de drum tranzitate. Din cauza vitezei cu care şi-au condus autovehiculele, 15 şoferi au fost nevoiţi să predea permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cea mai mare viteză, 138 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar pe raza municipiului Buzău, pe strada Aleea Industriilor,la volanul autoturismului fiind depistat un tânăr  în vârstă de 25 de ani din Crevedia.

Alte nouă de permise au fost reţinute pentru abaterile constatate în trafic pentru conducerea unor autovehicule sub influenţa alcoolului (4), pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului (2), pentru neacordarea priorităţii de trecere autovehiculelor care aveau acest drept (1), dar şi alte nereguli constatate în trafic.

De asemenea, la acest sfârșit de săptămână, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au întocmit șase dosare penale, pentru: ”conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” (1), concentraţie alcoolică fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuz recoltare probe biologice (2), conducerea unui autovehicul neînmatriculat (2) sau având exercitarea acestui drept suspendată (1).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here