Din lipsă de alţi cumpărători, Primăria Buzău doreşte să preia sediul Companiei de Apă Buzău, de pe bulevardul Unirii pentru a amenaja aici locuinţe sociale. 2,86 milioane de lei este preţul cerut. Consilierii Opoziţiei au refuzat să voteze, în ultima şedinţă de consiliu, achiziţionarea sediului de către municipalitate. Edilul Constantin Toma a anunţat că va mai face o încercare la următoarea şedinţă.

Primăria Buzău vrea să cumpere sediul vechi al Companiei de Apă, care are suprafaţă utilă de 822 de metri pătraţi. Municipalitatea intenţionează să transforme sediul instituţiei în locuinţe sociale. Odată ce spaţiul va fi recompartimentat, aici ar urma să fie găzduite familii cu situaţii materiale precare sau care au rămas fără un acoperiş deasupra capului în urma unor situaţii critice.

Practic, sediul Companiei se întinde pe un etaj întreg al blocului situat în centrul oraşului. Vechile apartamente au fost compartimentate pentru birouri, iar acum urmează ca acestea să fie transformate în locuinţe.În noille spaţii vor fi mutaţi şi o parte dintre chiriaşii Primăriei din locuinţele de pe Strada Cuza Vodă, mai ales că acele imobile din centrul oraşului urmează să fie reabilitate.

Aleşii locali ai Opoziţiei s-au opus, la ultima şedinţă a Consiliului Municipal Buzău, achiziţionării de către Primăria Buzău a fostului sediu al Companiei de apă Buzău. Asta, spre nemulţumirea primarului Constantin Toma, care spune că, până în prezent, nimeni nu s-a arătat interesat de achiziţionarea acestui sediu aflat în centru.

Compania de Apă din Buzău urmează să elibereze sediul în care funcţionează acum aflat la etajul 1 al unui bloc de lângă Piaţa Centrală, în această toamnă, atunci când toţi angajaţii se vor muta în incinta fostului Hotel Crâng.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here