Astăzi, 17 iulie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 912;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 550;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 26.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 29 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus (7 pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 21 și 69 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, Spitalul ”Victor Babeș” din București.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 Au fost înregistrate și două decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19:
– O femeie în vârstă de 65 de ani, internată la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Comorbidități: angină pectorală instabilă, diabet zaharat tip II.
– Un bărbat în vârstă de 55 de ani, internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, transferat la Spitalul ”Victor Babeș” din București. Comorbidități: fără comorbidități cunoscute (din relatările spitalului și ale aparținătorilor).

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I. din județul Buzău au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
 Echipele mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, în cadrul cărora au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, dintre care 35 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 20 sancțiuni la Legea 61/1991 în context Covid-19, 6 sancțiuni aplicate operatorilor economici pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor conform Legii 55/2020 și 4 sancțiuni pentru fapte de natură economică. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 11.600 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here