Compania buzoiana Constam Procesare Oțel este unul dintre furnizorii importanți pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești, trimițând pentru primul lot peste 3000 de tone de oțel beton în acest an.

Lucrările au început în luna martie a anului acesta și au termen de execuție 3 ani, licitația fiind câștigată de compania austriacă Porr Construct SRL. Acest segment al autostrăzii A1 se întinde pe o lungime de 13,17 kilometri, între Sibiu și Boița, și are o valoare totală de peste 600 milioane de lei.

Secţiunea 1 dintre Sibiu și Boiţa, de la km 0 la km 15, asigura legatura intre DN 7 (Defileul Vaii Oltului) prin continuarea autostrazii existente. Deși este o secțiune scurtă, autostrada include poduri și viaducte spectaculoase, cele mai mari ajungând la 650 de metri lungime și 30-40 de metri înălțime.

Compania din Buzău furnizează în acest an peste 4.000 tone de oțel beton fasonat pentru construcția primei secțiuni a autostrăzii Sibiu – Pitești, sub forma de carcase pentru piloți forați și elemente de oțel beton fasonat pentru fundații.

Contractul are o valoare de 2,5 milioane de Euro. Constructorul general al autostrăzii este compania austriacă Porr Construct SRL, un partener important al companiei buzoiene.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here