saci documente CJ

După aproape o jumătate de zi cât au durat perchezițiile la Consiliul Județean Buzău, procurorii DNA au ridicat din sediul instituției 3 saci și mai multe cutii cu documente, descinderile finalizându-se în jurul orei 2.00.
La finalul acțiunii care a avut legătură cu Cristi Bîgiu, acuzat de luare de mită în formă continuată, nici un angajat al instituției nu a fost ridicat de mascați pentru a fi dus la audieri.
Secretarul CJ Buzău, Laurențiu Gavrilă a declarat, în jurul orei 2.00, că anchetatorii au luat numeroase documente din sediul instituției, fiind efectuate căutări în mai multe birouri, și dezvăluind totodată că directorul DIrecției de Dezvoltare Regională, cea care s-a ocupat de strategia pentru dezvoltarea durabilă a județului, despre care vorbesc procurorii DNA că ar sta la baza reținerii lui Bîgiu, este Dragoș Cojocea.

”Am aflat și noi ce s-a întâmplat, am fost solicitat să mă prezint la sediul instituției împreună cu colegii mei și am participat la percheziția efectuată în sediul Consiliului. Au luat documente, deocamdată nu pot spune despre ce documente e vorba. Am asistat la desfășurarea perchezițiilor, dar am fost rugați sa nu discutam despre ce documente s-au luat. E o anchetă în curs de desfășurare. De strategia de dezvoltrare s-a ocupat Direcția de Dezvoltare Regională condusă de directorul Dragoș Cojocea. El nu a fost aici azi. Este vorba despre strategia pe care trebuie să o adoptăm în perioada 2014-2020 pentru dezvoltarea judetului in baza căreia se pot accesa fonduri europene”, a spus Laurențiu Gavrilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here