incendiu vegetatieDe cand a venit caldura, suna in continuu alarma la pompieri. Oamenii au inceput sa curete campurile, asa cum fac in fiecare an, cu foc. Aprind uscaturile si pleaca acasa. Asa s-a intamplat si aseara in Cernatesti.

Peste 30 de hectare de vegetaţie uscată au ars pe dealurile din comuna Cernatesti. La stingerea incendiului au participat aproape 30 de pompieri si localnici care s-au luptat mai bine de doua ore cu flacarile ce se extindeau cu repeziciune spre padurea din apropiere

Pompierii au inlaturat pericolul extinderii focului in zona impadurita dar si spre sat. Dupa mai bine de doua  ore de lupta cu flacarile, pompierii militari au stins incendiul.

De vina pentru dezastru par a fi oamenii care isi curata terenurile.

„Nu-mi dau seama de unde a plecat incendiul. Cred ca de la oamenii care isi curata terenurile. Dau foc si nu ii mai intereseaza. Noroc ca am vazut focul repede ca daca intra in padure era dezastru”, a declarat Vasile Mustata, padurar din Cernatesti.

Numai aseara, pompierii din Buzau au intervenit pentru stingerea a sapte incendii de vegetatie uscata, provocate de sateni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here