politisti
Aproximativ 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor fi mobilizați pentru ca buzoienii să aibă parte de sărbători de iarnă liniștite în acest an.

Angrenați în acțiunile menite a-i descuraja pe infractori vor fi poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Dispozitivele de siguranţă publică vor avea ca prioritate descurajarea celor predispuşi la comiterea de fapte antisociale în perimetrul stradal, în special în zonele aglomerate şi locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă (târguri, oboare, pieţe, etc.).
Totodată, se va acţiona pentru combaterea infracţiunilor ce s-ar putea comite pe fondul aglomeraţiei (furturi din buzunare, genţi ori sacoşe), precum şi pentru asigurarea unei riposte pe măsură persoanelor care comit infracţiuni cu violenţă.
În plus, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost constituite rezerve de intervenţie atât pentru situaţii deosebite generate de fenomenele meteorologice, cât şi pentru alte evenimente deosebite.

În mod deosebit, în această perioadă, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău acţionează pentru prevenirea tăierilor ilegale de brazi şi molid, activităţile fiind desfăşurate în colaborare cu I.T.R.S.V. Focşani, Direcţia Silvică Buzău, Garda Naţională de Mediu şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău.
Sunt efectuate controale atât în pieţele, târgurile şi oboarele de pe raza judeţului, cât şi în fondul forestier şi pe drumurile publice.
De asemenea, polițiștii sunt cu ochii pe cei care vor să vândă pe sub mână în această perioadă artificii și petarde ori alte obiecte pirotehnice interzise prin lege.
Pe raza judeţului Buzău există 15 persoane juridice autorizate pentru comercializarea de articole pirotehnice şi 8 societăţi comerciale care au ca obiect principal de activitate efectuarea de jocuri de artificii. Până în prezent, şapte agenţi economici dintre societăţile comerciale care comercializează articole pirotehnice, au solicitat prelungirea autorizaţiei de funcţionare.
Până acum, polițiștii au constatat 3 infracţiuni la regimul obiectelor pirotehnice și au confiscat aproape 8100 de astfel de articole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here