Cu doar o săptămână înainte de începerea noului an şcolar, în majoritatea şcolilor din judeţul Buzău se lucrează de zor pentru ca elevii să fie întâmpinaţi în cele mai bune condiţii. Chiar şi aşa, la Buzău, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au refuzat să autorizeze funcţionarea a 37 de şcoli şi grădiniţe.

Spaţiile improvizate, lipsa apei curente, toaletele în fundul curtii sau nefinalizarea lucrărilor de reabilitare sunt principalele deficienţe constate de inspectorii sanitari. Fie că sunt la oraş sau la ţară, cu tot efortul de a face şcoala un loc sigur pentru copii, unii directori ai unităţilor de învăţământ rămân din nou “corigenţi” la aceeaşi materie: obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare.

Totodată, 123 de clădiri din judeţ în care funcţionează şcoli sau grădiniţe nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu. Cu toate acestea, unităţile de învăţământ din judeţ au conexiune la internet în proporţie de 100%.În noul an şcolar, semestrul I va fi cuprins între 9 septembrie 2019 şi 20 decembrie 2019, iar semestrul al II-lea, între 13 ianuarie 2020 şi 12 iunie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here