Astăzi, 18 august 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 • Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 1870;
 • Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 1067;
 • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 59;
 • Număr persoane în carantină la domiciliu:431;
 • Număr persoane aflate în izolare la domiciliu:173;
 • Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 39 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus (9 pacienți au fost testați și diagnosticați într-un laborator privat de analize și 1 pacient a fost testat într-o unitate sanitară din alt județ).
 • Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 6 luni și 90 de ani.
 • Întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un numar de 59 de pacienti confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.
 • Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 • Au fost înregistrate și 3 decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19:

DECES NR.57

Pacient în vârstă de 59 ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptome specifice Covid- 19. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Starea pacientului se înrăutățește și este transferat la Spitalul Județean de Urgență Galați pe sectia de ATI, unde survine decesul. Comorbidități: insuficiență respiratorie cronică.

DECES NR.58

Pacient în vârstă de 67 de ani se prezinta la  UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2. Se internează în Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția nu este favorabilă și se transferă la Spitalul Victor Babeș din București, unde survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, sindrom de hepatocitoliza, litiaza renală.

DECES NR.59

Pacient în vârstă de 85 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu insuficiență respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și rămâne internat pe secția de ATI /PNF. Evolutia bolii este nefavorabila și survine decesul. Comorbidități: insuficiență respiratorie cronică, hiptertensiune arterială,  insuficiență cardiacă.

 • Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I. din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 • În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care 14 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 10 sancțiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 4.700 lei.
 • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here