copil2În județ se înregistrează în prezent 51 de suspiciunide rujeolă. Potrivit DSP Buzău  44 cazuri sunt confirmate si 7 probe recoltate sunt inca in lucru,cazurile de rujeola fiind cu forme usoare si medii de boala.

Cele mai multe imbolnaviri se inregistreaza in localitatea Ramnicelu unde,  din cele 36 de cazuri sunt confirmate 29 dintre care : 23 copii si 6 adulti, iar alte 7 cazuri sunt inca neconfirmate.

In acest moment in Spitalul Municipal Ramnicu Sarat se afla internati 3 copii  (8 luni, 4 ani, 6 ani) cu forme usoare de boala iar in Spitalul Judetean de Urgenta Buzau se afla internat un copil de 10 luni suspect rujeola.

Potrivit DSP au fost luate următoarele măsuri antiepidemice în colectivitățile în care evoluează cazurile: vaccinarea cu vaccin ROR.

Pana la aceasta data au fost vaccinate 57 de persoane considerate contacti ai cazurilor inregistrate. Aproximativ 50% din contactii cazurilor aveau antecedente vaccinale corecte si nu se mai puteau aplica alte imunizari. De asemenea s-a reinstruit personalul din unitatile medicale ce deservesc acest teritoriu, in privinta depistarii active a cazurilor de rujeola, precum si a verificarii antecedentelor vaccinale a tuturor copiilor aflati in teritoriu si s-a asigurat materialul biologic (vaccinul ROR) pentru a putea actiona imediat in cazul unor noi imbolnaviri. DSP a impus efectuarea triajului epidemiologic zilnic  de catre cadrele medicale ale retelei de medicina scolara, cu identificarea bolnavilor si izolarea acestora la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here