Astăzi, 22 decembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 7921;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 6824;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 212;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 856;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 740.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 30 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus 3 pacienți au fost testați și diagnosticați în laboratoare private de analize și un pacient a fost diagnosticat într-o unitate sanitară din alt judet).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 1 an și 78 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 Au fost înregistrate 6 decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:
DECES NR. 207: pacienta în vârstă de 69 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: diabet, astm, hipertensiune arterială.
DECES NR. 208: pacient în vârstă de 93 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea de sănătate se agravează treptat și survine decesul.
Comorbidități: insuficiență cardiacă congestivă, accident vascular cerebral ischemic (în antecedente), boala Alzheimer.
DECES NR. 209: pacienta în vârstă de 84 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe secția ATI a Spitalului Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, hepatită nespecificată.
DECES NR. 210: pacient în vârstă de 73 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe secția de Pneumologie. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: anemie secundară, sechele accident vascular cerebral, hipertensiune arterială.
DECES NR. 211: pacientă în vârstă de 68 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferata pe secția ATI a SJU Buzău. Evoluția clinică este nefavorabilă, iar pacienta a decedat. Comorbidități: mielom multiplu, anemie cronica, trombocitopenie.
DECES NR. 212: pacient în vârstă de 91 de ani se prezinta la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe secția ATI. Starea generală se agravează rapid și survine decesul. Comorbidități: tumor benignă pulmonară, anemie moderată.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de aproximativ 47000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here