Militarii din garnizoana Buzău au plantat joi peste 6.000 de puieţi de salcâm în zonele puternic afectate de alunecări de teren din comuna Berca, în cadrul proiectului „Plantare şi Ecologizare”.

Activitatea se înscrie în programul manifestărilor desfăşurate cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României.

„Militarii buzoieni în colaborare cu Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” din Buzău au conştientizat importanţa campaniei, ca şi în anii trecuţi, prin participarea voluntară la plantarea a 6.000 – 7.000 puieţi de salcâm în zone defavorizate, pe dealurile din comuna Berca”, se precizează într-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, în cadrul acţiunii de voluntariat alături de militari au participat locuitori ai comunei Berca şi elevi ai şcolilor generale din comună.

„Astfel de fapte reprezintă o grijă pentru viitor, o grijă pentru a preda mai departe un spirit civic, demonstrând încă o dată legătura vie dintre armată şi societate, dându-ne şi de această dată nouă, militarilor, încrederea că atitudinea de respect faţă de natură este prezentă în rândul românilor”, a mai precizat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here