mocanu-27-iunie1-300x240[1]
PSD se clatină din temelii. După excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova, unele voci din formațiunea social democrată cer ca toți pesediștii care au probleme de imagine ori sunt certați cu legea să fie suspendați sau să se autosuspende. De asemenea, cer va Ion Iliescu să facă un pas în spate, pentru că a apus vremea sa.
Unul dintre cei care susține ca social democrații cu probleme să fie dați afară din partid este deputatul Sebastian Ghiță. Într-o declaraţie dată publicităţii joi, după şedinţa conducerii PSD, acesta a declarat că e momentul ca Ion Iliescu să se retragă şi că ar trebui şi ca toţi cei cu probleme să fie suspendaţi din partid, enumerându-i pe Mazăre, Constantinescu, Duicu, Pendiuc, Victor Mocanu, Hrebenciuc.
„Într-un fel, tinerii au dreptate: cât timp Ion Iliescu se aşează la fiecare şedinţă lângă preşedintele PSD avem o problemă. Nu una personală, una de percepţie. Că noi, cei tineri din PSD, suntem la fel ca Ion Iliescu şi generaţia sa. Ion Iliescu are venerabila vârstă de 84 de ani. Victor Ponta are 42 de ani. Cred că e momentul ca Ion Iliescu să se retragă. Nu mai poate fi un simbol al PSD”, afirmă Ghiţă, apreciind că e necesară reformarea PSD şi că toate partidele „trebuie să arate că au un răspuns la acuzaţiile de comunism, corupţie şi ineficienţă”.
Ghiță a adăugat că toţi cei cu probleme, cu arestări preventive şi situaţii grave trebuie suspendaţi din PSD, apreciind ca necesare un cod de integritate şi o comisie centrală cu putere de decizie.
„Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Bunea Stancu, Adrian Duicu, Mocanu, Tudor Pendiuc, Viorel Hrebenciuc, dar şi alţii sunt exemple vii ale percepţiei că PSD ar fi un partid corupt. Toţi trebuie să se suspende din PSD sau să fie suspendaţi. Sfidarea legii şi a DNA nu îi ajută nici pe ei şi nici partidul. Mircea Cosma şi Constantin Nicolescu, chiar dacă au 70 de ani, au înţeles şi s-au retras. Ar trebui şi ceilalţi să aştepte în afara partidului până când justiţia se pronunţă”, declară Sebastian Ghiţă. El şi-a exprimat speranţa ca multe dintre propunerile sale să devină realitate la Congresul PSD.
Victor Mocanu, senator de Buzău, este trimis în judecată pentru fapte d corupție în dosarul ”Maternitatea Buzău”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here