tipografie
O fundație a sărit în sprijinul tinerilor cu deficiențe de auz din Buzău și a donat o mini-tipografie pe care cei cu care soarta a fost crudă să se poată specializa pentru a putea îmbrățișa o meserie. Mini-tipografia a ajuns la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive din Buzău iar pe ea se vor specializa tinerii cu probleme de auz ori vorbire ori cei cu alte deficienţe senzoriale.

Realizată în colaborare cu Fundaţia Sense Internaţional, mini-tipografia reprezintă unul dintre cele două ateliere dezvoltate de Sense Internaţional (România) şi partenerii locali în Focşani şi Buzău prin proiectul „Sens pentru viaţă”, finanţat în cadrul fondului „Lumea prin culoare şi sunet” ediţia 2015 al Fundaţiei Orange. Proiectul beneficiază de finanţare şi din partea Fundaţiei Medicor. Prin dotarea cu mini-tipografia respective, reprezentanții asociației speră ca tinerii să aibă o șansă pe piața muncii.
„Ideea acestui proiect a venit de la părinţii şi profesorii copiilor cu surdocecitate şi deficienţe senzoriale multiple, îngrijoraţi de soarta copiilor lor după absolvirea şcolii. Tot ce ne dorim prin acest proiect este ca tinerii să înveţe o meserie şi să dobândească acele aptitudini absolut necesare pentru integrarea lor socială şi profesională, astfel încât să poată duce un trai independent”, a declarat Cristiana Salomie, directorul Sense Internaţional.
Până acum, elevii din Buzău cu probleme senzoriale se puteau califica doar în meseria de confecționer textile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here