ceteras2
Afaceristul Gheorghe Ceteraş şi un angajat al Primăriei Gura Teghii au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, primul pentru dare de mită, al doilea pentru luare de mită, într-un dosar disjuns din cel în care au fost trimise în judecată 12 persoane, între care și doi foști prefecți, adică Paul Beganu și Maria Buleandră, dosar legat de retrocedări ilegale de pădure la Gura Teghii.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a transmis un comunicat de presă în legătură noul dosar în care a fost trimis în judecată Ceteraș:

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus, prin rechizitoriul din 29.XII.2015, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Ceteraș Gheorghe și Petrache Valentin Ion, pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, respectiv luare de mită, cauză disjunsă dintr-un dosar instrumentat în anul 2013 de D.N.A. – Serviciul Teritorial Ploiești, finalizat prin trimiterea în judecată a mai multor persoane (inclusiv a inc. Ceteraș Gheorghe) pentru fapte de corupție sau asimilate faptelor de corupție, persoane care au avut legătură cu etapele procedurii de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unor terenuri forestiere din județul Buzău.
Probatoriul administrat in cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat următoarea situație de fapt:
În ziua de 26.05.2011, inculpatul Ceteraș Gheorghe i-a oferit suma de 1000 lei lui Petrache Valentin-Dan – funcționar public la Primăria comunei Gura Teghii, jud. Buzău, în legătură cu îndeplinirea și urgentarea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv depunerea documentației necesare scrierii titlului de proprietate aferent procesului-verbal de punere în posesie nr. 2380/2011, întocmit de Comisia Locală de aplicare a legii fondului funciar din cadrul Primăriei comunei Gura Teghii, la Instituția Prefectului Județului Buzău.
La aceeași dată, inculpatul Petrache Valentin-Dan a primit suma de 1000 lei de la inculpatul Ceteraș Gheorghe în scopul îndeplinirii și urgentării unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu, în împrejurările expuse anterior.
Faptele comise în 2011 își păstrează și în prezent gradul de pericol social, întrucât inculpații au comis acte de corupție care au erodat principiul echității, aducând atingere valorilor de integritate, imparțialitate și corectitudine prezumate în rândul funcționarilor publici, iar prin remiterea și respectiv primirea unei sume de bani autorii au acreditat ideea că, în schimbul unor foloase materiale necuvenite, activitatea funcționarilor publici poate fi influențată în sensul dorit.
Dosarul a fost inaintat, spre judecată, la Tribunalul Buzău.
În cauză, cercetările au fost efectuate cu sprijinul operațional al D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Buzău.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă conform Codului de procedură penală finalizarea anchetei și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here