Raul Florescu
Consilierul județean PNL Raul Florescu reacționează după ce conducerea Companiei de Apă a remis recent un comunicat din care reieșea că prețul apei de la robinete s-a micșorat. Florescu face lumină și spune că diminuarea costului apei este generată de scăderea TVA, nicidecum din alt motiv.
,,Am văzut, în urmă cu câteva zile, tot felul de comunicate, mai mult sau mai puțin pompoase, privind «marea reducere» a tarifelor la apă și canal făcute de Compania de Apă Buzău. Am fi dorit să nu ieșim să spunem nimic despre acest fapt, decât dacă acesta ar fi fost făcut în firescul și bunul simț al lucrurilor. Am urmărit, de asemenea, și fel de fel de poziții ale oamenilor din presă, referitoare la această situație. Mă simt dator față de zecile de mii de buzoieni, care sunt buzunăriți de această companie și de gașca de care este condusă, să fac anumite precizări. Am fost printre primii oameni politici care au ridicat public problema tarifelor nesimțite și a calității apei și a serviciilor oferite de această companie și am privit, ca foarte mulți alții, elucubrațiile unor conducători ai acestei companii difuzate prin diverse drepturi la replică. Am întreprins demersuri prin care am solicitat explicații referitoare la prețul ridicat și la calitatea apei, la care am primit răspunsul invariabil că tarifele mari sunt rezultatul mult trâmbițatelor investiții făcute tocmai pentru a îmbunătății calitatea apei și a serviciilor oferite”, spune Florescu.
Consilierul județean liberal spune că s-ar fi așteptat și ca directorii să-și micșoreze salariile care ar concura cu cele are președintelui României.
,,Anunțarea noilor tarife scăzute, doar ca urmare a noilor reglementări referitoare la cota TVA, a fost făcută, și de data aceasta, în maniera în care, populația să creadă că este beneficiara unor măsuri de bunăvoință a acestei companii. FALS. Prețurile au fost scăzute strict cu valoarea reducerii cotei TVA la 9 % pentru apa potabilă. Așa cum constată toată lumea, tarifele au scăzut în toată țara, iar Buzăul se află în continuare pe primul loc. Măcar în acest fel, ne mândrim și noi că suntem pe primul loc la ceva. Odată cu acest anunț de scădere a tarifelor, ne așteptam să vedem și o decizie a conducerii Companiei de Apă, de scădere a retribuției lunare a directorilor, care concurează cu retribuția Președintelui României. Mai mult, unul dintre directorii companiei ne anunță că, de Paște, cei de la blocuri nu vor mai avea cafea la robinet în loc de apă, iar cei de la case vor trebui să aștepte Crăciunul pentru aceleași servicii. Cum românii sunt de fel foarte răbdători, probabil că domniile lor au considerat că buzoienii pot fi și fraieriți”.
Raul Florescu spune că așteaptă, încă, autosesizarea instituțiilor statului cu privire la derularea și achitarea investițiilor Companiei de Apă, dar și la ,,o încercare de revenire cu picioarele pe pământ a conducătorilor acestei companii”: ,,Aștept în continuare autosesizarea instituțiilor statului, cu competență de control în a efectua o cercetare serioasă și eficientă a derulării și plății investițiilor Companiei de apă în județul Buzău, cât și a activității de zi cu zi a acesteia. Mai mult decât atât, aștept o încercare de revenire cu picioarele pe pământ a conducătorilor acestei companii, care să vină cu soluții concrete de scădere a tarifelor, și aici mă refer la cea mai simplă dintre ele, scoaterea de la plată a taxei pe apa meteo din tarifele percepute”, a mai precizat consilierul județean liberal Raul Florescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here