8 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus și 2 decese, anunțate de DSP Buzău

0

Astăzi, 7 iulie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 651 (unul dintre pacienții testați și confirmați în alt județ, care s-a regăsit în buletinul informativ de luni, 6 iulie, a fost atribuit județului în care a fost investigat);
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 441;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 21;
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 8 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus.
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 20 și 76 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și la Spitalul Județean de Urgență Buzău.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 Au fost înregistrate și trei decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19:
– Un bărbat în vârstă de 74 de ani, internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Comorbidități: ciroză hepatică, insuficiență hepatică cronică.
– Un bărbat în vârstă de 82 de ani, internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Comorbidități: cardiopatie ischemică cronică, insuficiență ventriculară stânga, infarct miocardic, accident vascular cerebral.
– O femeie în vârstă de 71 de ani, internată la Spitalul Județean de Urgență Buzău, fără comorbidități, fără istoric de internare la SJU Buzău.
 Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
 Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, dintre care 23 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și alte 26 de sancțiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 9.200 de lei.
 Jandarmii din cadrul IJJ Buzău și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au acționat atât independent, cât și în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea răspândirii Coronavirusului. Astfel, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe raza întregului județ.
 Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here