beganu-300x190Primul termen în doarul în care sunt cercetati fostii prefecti de Buzău, Paul Beganu şi Maria Buleandră, a avut loc în week -end. Judecătorul de cameră preliminară al Curții de Apel Ploiești a decis ca Beganu sa fie judecat în stare de arest preventiv, instanţa constatând legalitatea şi temeinicia arestării preventive a acestuia. De asemenea, afaceristul Gheorghe Ceteraș și fostul inspector-șef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic și Vânătoare Focșani, Alexandru Lefter, rămân în arest la domiciliu.
„În baza art. 348 rap. la art. 207 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive luată faţă de inculpatul BEGANU PAUL, astfel cum a fost prelungită prin încheierea din data de 17 martie 2015 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul nr. 204/42/2015 al Curţii de Apel Ploieşti şi dispune menţinerea acesteia. În temeiul art. 348 rap. la art. 207 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul CETERAŞ GHEORGHE, astfel cum a fost prelungită prin încheierea din data de 9 aprilie 2015 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul nr. 267/42/2014 al Curţii de Apel Ploieşti şi dispune menţinerea acesteia. În temeiul art. 348 rap. la art. 207 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul LEFTER ALEXANDRU, astfel cum a fost prelungită prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Ploieşti la data 31 martie 2015 şi dispune menţinerea acesteia. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se precizează în soluția pe scurt a instanței.
Cei trei, împreună cu alți nouă inculpați, printre care și prefectul de Buzău Maria Buleandră, au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești în dosarul privind retrocedarea ilegală a peste 5.000 hectare de pădure la Gura Teghii.
Gheorghe Ceteraș va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență, dare de mită (patru infracțiuni), Paul Beganu, pentru infracțiunile de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, luare de mită, instigare la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, spălare de bani, fals intelectual, instigare la săvârșirea infracțiunii de dare de mită, iar Alexandru Lefter, pentru de luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here