Aparatul Real Time PCR de la Buzău a fost pus în funcțiune și va efectua astăzi primele teste pe baza probelor prelevate de la suspecții de COVID 19 din județ. Astfel, rezultatele vor fi aflate mult mai repede, persoanele infectate vor fi depistate și spitalizate pentru a primi tratament specific.

Aparatul achiziționat cu bani de la Ministerul Sănătății a sosit încă de săptămâna la Direcția de Sănătate Publică Buzău. Inițial au fost făcute probe pe aparat și cum totul a decurs bine, astăzi a fost pus în funcțiune și va prelucra primele probe oficiale. Sunt două echipe de specialiști în laboratorul Direcției de Sănătate Publică Buzău care vor efectua aproape 100 de teste pe zi.

” S-au lucrat probe în paralel cu Institutul Cantacuzino iar rezultatele au fost aceleași. Lucrează câte două echipe a câte două persoane, au fost instruiți la Institutul Cantacuzino, cu privire la tehnica de lucru. Se lucrează maxim 94 de probe pe zi”, a declarat chimistul Ioana Fătu din cadrul Direcției de Sănătate Publică Buzău.

Punerea în funcțiune a aparatului Real Time PCR la Buzău are o serie de avantaje. Rezultatele probelor efectuate la Buzău vor fi gata în aceeași zi. Cu alte cuvinte, buzoienii suspecți de coronavirus vor fi testați rapid iar în caz de rezultat pozitiv vor putea fi spitalizați de urgență pentru a nu mai împrăștia virusul în comunitate.

Până acum, probele prelevate de la buzoienii suspecți de coronavirus sau de la alte categorii de persoane erau trimise la laboratoare speciale din Capitală. Însă, din cauza numărului mare de teste pe care le primeau din întreaga țară, specialiștii din București efectuau testele și anunțau rezultatele în teritoriu chiar și în decurs de 2-3 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here