În această dimineață, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au efectuat o percheziţie domiciliară în orașul Pantelimon, la o persoană bănuită de săvârșirea unui furt din autoturism comis pe raza municipiului Buzău.
Activitatea s-a desfășurat în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Buzău.

Fapta a fost sesizată Poliției în ziua de 05 octombrie a.c., de către un buzoian de 46 de ani, angajat al unei societăți comerciale din Buzău.
Polițiștii au stabilit că bănuit de săvârșirea furtului este un bărbat de 48 de ani din orașul Pantelimon.
Din cercetări a reieșit faptul că în cursul acelei zile, bănuitul s-ar fi deplasat pe raza municipiului Buzău și ar fi sustras din autoutilitara de serviciu a buzoianului suma de 40.000 lei, în timp ce autovehiculul era staționat pe o stradă din municipiul reședință de județ.
În urma percheziţiei au fost ridicate mai multe articole de îmbrăcăminte, un dispozitiv tip telecomandă auto și bani (10.000 lei și 400 euro).
A fost pus în executare un mandat de aducere emis pe numele bănuitului și a fost condus la sediul Poliției municipiului Buzăupentru continuarea cercetărilor.

Față de bărbatul de 48 de ani a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, iar polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore.
Astăzi, în baza probatoriului administrat, va fi prezentat parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și în vederea sesizării instanței pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău și polițiști de la Poliția orașului Pantelimon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here