Poliţiştii au reuşit să îl prindă pe cel care a aruncat o sticlă incendiară în Biserica Sfinţii Îngeri în data de 1 august. Bărbatul este din Berca, se pare că este alcoolic şi a fost părăsit în urmă cu câţiva ani de soţie. Acesta a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca pentru o expertiză dictata de judecătorul de drepturi şi libertăţi.

„La data de 8 august a.c., în urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, a fost identificat principalul bănuit de comiterea unei infracțiuni de distrugere prin incendiere asupra unui lăcaș de cult, produsă la data de 1 august a.c.
În urma activităţilor efectuate, poliţiştii au identificat principalul bănuit, un bărbat de 35 de ani, din comuna Berca, despre care s-a stabilit că la data de 1 august a.c., în jurul orei 04.30, folosindu-se de o motocicleta tip enduro s-ar fi deplasat pe raza municipiului Buzău, unde ar fi provocat incendierea unui lăcaș de cult din centrul orașului, prin spargerea unui geam și aruncarea în interior a unui recipient cu material inflamabil.
De asemenea, în urma unei percheziții la domiciliul acestuia, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 4 recipiente, anume confecționate și care ar fi putut fi folosite pentru provocarea unui incendiu, motocicleta și echipamentul aferent, respectiv casca de tip enduro, costumul complet de motociclist și o geantă tip camuflaj.
În baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale împotriva bănuitului sub aspectul săvârșirii infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută de articolul 253, alineatul 4 din Codul penal, iar în urma prezentării în fața instanței, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus luarea măsurii de siguranță a internării medicale provizorii, până la însănătoșirea acestuia sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii.
Poliţiştii continuă cercetările în cauză, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului”, se arată în comunicatul de presă remis de IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here