cochirlJudecătorii de la Tribunalul Buzău au dispus începerea judecății în cazul primarului de la Cochirleanca, Ilie Nicolae, a soției sale, Aurica Nicolae, și a secretarului comunei, Maria Borcan, pentru infracțiuni de corupție. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în trei zile de la comunicare.
,,Respinge cererile și excepțiile formulate de către inculpații Ilie Nicolae și Maria Borcan. Constată legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul nr. 14/P/2015 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Ploiești. Dispune începerea judecății cu privire la următorii inculpați: Aurica Nicolae (fostă Putinică) pentru infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene; Ilie Nicolae pentru următoarele infracțiuni: compli­citate la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, abuz în serviciu, conflict de interese, inducere în eroare a organelor judiciare; Maria Borcan (fostă Tudor) pentru infracțiunile de complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și complicitate la folosirea sau prezentare de documente ori declarații false, ine­xacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene. La data rămânerii definitive a prezentei încheieri se va înainta dosarul instanței de judecată în vederea fixării termenului de judecată”, se precizează în soluția pe scurt a instanței, dată în Camera Preliminară.
Primarul comunei Cochirleanca și soția sa au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție în data de 30 iunie 2015, împreună cu secretarul comunei. Procurorii anticorupție îl acuză pe Ilie Nicolae că a închiriat islazul comunal, ilegal și la un preț diminuat, către asociația de crescători de animale al cărei președinte este soția acestuia, Aurica Nicolae. În plus, în baza contractului de închiriere și a unor acte false, asociația respectivă ar fi beneficiat de fonduri europene de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here