Poliţiştii din Baia de Arieş au reţinut doi bărbaţi din judeţele Buzău şi Ilfov care l-ar fi înşelat pe un vârstnic din comuna Lupşa. Aceştia i-au spus că au rămas fără carburant şi i-au vândut un inel pretinzând că e din aur. Mai târziu, vârstnicul a constatat că a dat banii pe un inel făcut dintr-un metal nepreţios şi a anunţat poliţia.

La data de 6 august 2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Baia de Arieş, sprijiniţi de poliţiştii din Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, i-au identificat şi reţinut pe doi bărbaţi, de 58 şi 41 de ani, primul din Buzău, iar cel de-al doilea din Afumaţi, judeţul Ilfov, care sunt bănuiţi de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, faptă reclamată poliţiei la data de 25 iulie 2019 de către un bărbat de 64 de ani, din comuna Lupşa.

În sarcina celor doi bărbaţi s-a reţinut faptul că, în data de 24 iulie 2019, în timp ce se aflau pe raza localităţii Lupşa, l-ar fi abordat pe bărbat, oferindu-i, spre vânzare, contra sumei de 100 de lei, un inel despre care au spus că este din aur. Aceştia l-au convins pe bărbat să cumpere inelul, susţinând că valoarea reală a acestuia este mult mai mare, dar sunt nevoiţi să-l vândă pentru că nu mai au bani de combustibil.

Bărbatul a plătit suma cerută însă, după o zi, a constatat că inelul pe care l-a cumpărat nu era confecţionat dintr-un metal preţios şi a anunţat poliţia.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi bărbaţi reţinuţi şi pentru recuperarea prejudiciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here