Este foarte frumoasă și în plus, un medic cu experiență ce ar fi putut face carieră într-unul din spitalele capitalei. A ales, însă, să își pună experiența în slujba buzoienilor. Ce a determinat-o pe Ștefania Manolescu, chirurg la Floreasca, să ia această decizie, aflăm dintr-o declarație pe care a făcut-o în exclusivitate pentru Jurnalul de Buzău.

IMG 20200721 WA0001„In primul rând vreau sa multumesc tuturor celor care au reactionat pozitiv și care m-au încurajat pentru faptul ca am ales sa imi pun toate cunoștințele medicale acumulate in 12 ani in slujba oamenilor din Județul Buzau! După 6 ani de zile de munca in Spitalul Clinic de Urgentă Bucuresti, sau cum îl cunoaște lumea, Spitalul Floreasca, am luat o decizie deloc ușoară și anume sa las in urma momentele frumoase, oamenii, colegii, prietenii și întreg personalul medical bucureștean și sa ma alătur echipei de la Spitalul Județean de Urgentă Buzau!

Am avut de ales între o dubla cariera (Universitară și medicală) la Spitalul Floreasca și una medicală la Spitalul Buzau! Decizia, așa cum am mai spus, nu a fost una ușoară dar nu am niciun regret ca am ajuns la dvs in Buzau! Ca experiența medicală, pot spune, fără a părea ca o lauda de sine, ca am intervenit chirurgical in aproape toate cazurile posibile ce țin de specialitatea mea, chirurgie generală. E adevărat ca spitalul Floreasca îți oferă o cazuistica bogata și un flux de pacienți pe care nu îl vezi oriunde in țara. Acum 3 ani am obținut un loc la buget la Scoala Doctorală pe care o voi absolvi anul următor, teza mea de doctorat fiind “Managementul traumei abdominale cu componenta pancreatica”.

Anterior deciziei mele, am purtat discuții atât cu președintele Consiliului Județean cât și cu managerul și șeful secției de chirurgie! Absolut toți sunt oameni profesioniști, dornici sa facă din Spitalul Județean Buzau un centru de renume la nivel național! M-a surprins extrem de plăcut atât profesionalismul oamenilor cât și dotarea de top a spitalului din punct de vedere medical! Am găsit aici materiale ce cu greu le găsești la spitalele județene și asta nu ma face decât sa ma bucure faptul ca încă exista oameni, fie ei și politici, care pun pe primul plan sănătatea oamenilor din comunitățile in care trăiesc/locuiesc asigurând medicilor cea mai buna dotare astfel încât sa își facă meseria pentru care au învățat atâția ani!

Nu știu ce as putea sa va mai spun astfel încât nici sa nu plictisesc, nici sa nu par ca ma pierd in detalii! Sunt vorbitoare de limba Engleza, am predat studenților străini ai Universitatii de Medicina și Farmacie “Carol Davila”! Am încredere ca voi putea pune umărul, alături de colegii mei buzoieni, la ceea ce chiar și jurământul pe care l-am depus spune: Voi exercita profesiunea cu conştiinţă şi demnitate iar Sănătatea pacienţilor va fi pentru mine obligaţie sacră! Va multumesc pentru primire, încredere și susținere! Doamne Ajuta!„, ne-a declarat Ștefania Manolescu.

Însuși președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu spune că este recunoscător celor ce iau astfel de decizii și se obligă să ofere condiții optime de lucru medicilor ce aleg să vină să profeseze la Buzău.

„Eu nu pot decât să mă bucur atunci când se iau astfel de decizii. Datoria noastră, atât prin accesarea de fonduri europene, cât și don fomduri proprii, este să asigurăm tot ceea ce este necesar, pe linie de infrastructură, dar și pe linie de echipamente, astfel încât medicii să își poată desfășura activitatea normal, iar pacienții să poată beneficia de cele mai bune condiții”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here