La scurt timp după ce a coborât în Buzău dintr-un microbuz sosit din Germania, un cetăţean din Republica Moldova a sunat la 112 pentru a anunţa că este infectat cu noul coronavirus. Potrivit presei de peste Prut, moldoveanul a recurs la acest gest după ce a fost forţat de şofer să coboare.

Bărbatul are 37 de ani şi este originar din localitatea Pănăşeşti, Străşeni.În dimineaţa zilei de 17 martie, în timp ce se afla în municipiul Buzău, bărbatul a sunat la112 şi a anunţat că este infectat cu noul tip de coronavirus, motiv pentru care el ar vrea să ajungă în Republica Moldova, unde îşi are domiciliul.

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că bărbatul a recurs la acest gest după ce s-a certat cu şoferul microbuzului pe teritoriul României şi a fost rugat să coboare din mijlocul de transport.

”Autorităţile din Buzău au luat decizia de a-l transporta imediat cu un echipaj SMURD până la vamă, cu respectarea normelor de transportare a persoanelor infectate, izolându-l, în acest mod, de alţi călători”, scrie deschide.md.

Basarabeanul a ajuns cu maşina pompierilor din România până pe podul dintre punctele de trecere a frontierei moldo-române, Galaţi – Giurgiuleşti, în jurul orei 10:25, iar peste 20 de minute, a fost preluat de o ambulanţă de la Cahul şi adus la spitalul „Toma Ciorbă” din Chişinău.

Ulterior, bărbatul a fost redirecţionat la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Speciale, de pe strada Gheorghe Caşu. Prin urmare, abia aici, specialiştii au depistat că moldoveanul nu are simptome specifice infecţiei Covid-19.

Luat la întrebări, acesta a recunoscut că a minţit pentru a ajunge acasă.Autorităţile buzoiene confirmă incidentul. Basarabeanul a fost luat cu un microbuz de la ISU, Buzău folosit în această perioadă pentru transportul celor care trebuie plasaţi în izolare sau în carantină, şi “predat” echipajelor IPJ Brăila, care i-au asigurat transportul până la vamă. De aici, el ar fi fost preluat de o ambulanţă SMURD din Republica Moldova şi transportat până la Chişinău.

Conform legislaţiei din Republica Moldova, bărbatul va fi sancţionat pentru chemarea intenţionat falsă a serviciilor specializate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here