În aceeași ziu în care Direcția de Sănătate Publică a anunțat apariția primelor patru cazuri de gripă în județ, responsabilii instituției au făcut public și faptul că stocurile de vaccin antigripal din dotarea DSP sunt practic epuizate.

În acest moment, iar stocul DSP Buzău a fost aproape epuizat, mai fiind disponibile doar 60 de doze de vaccin antigripal, care vor fi păstrate pentru a fi utilizate în cazul unui eventual focar de colectivitate, spun responsabilii instituției. Mai mult, este posibil ca aceia care vor dori să se imunizeze gratuit contra gripei să nu mai găsească nici la medicii de familie dozele necesare, dat fiind că și acestea sunt, probabil, epuizate, DSP așteptând o raportare în acest sens. În aceste condiții, buzoienii care vor să se imunizeze antigripal pot achiziționa dozele doar din farmacii, prețul unui vaccin fiind în jur de 30 de lei. Până în acest moment, peste 12.000 de buzoieni s-au vaccinat contra gripei.

Direcția de Sănătate publică a mai anunțat că, în afara celor patru cazuri de gripă, au fost diagnosticați cu viroze și pneumonii 3.603 buzoieni, în 100 dintre  cazuri impunându-se spitalizarea pacienților cu forme mai severe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here