Și-a plătit amenda de circulație cu monede de un ban! Este isprava unui bărbat din Buzău, care a spus că gestul său nu este o formă de protest, ci că pur și simplu nu a avut altfel de bani.

Bărbatul s-a prezentat la sediul Direcţiei Economice a Primăriei cu două sacoșe de bani pentru a-și plăti amenda de circulație, dată de Poliţia Locală, pentru o oprire neregulamentară. În pungi, contravenientul avea monede de un ban.

Când l-au văzut, angajatele instituției s-au declarat ofensate de gestul bărbatului și i-au spus că nu îi acceptă banii, dacă nu-i aranjează în plicuri de câte 100 de monede. Motiv pentru care, bărbatul a împrăștiat monedele pe masă și s-a apucat de numărat.

„Cred că este o bătaie de joc la adresa noastră ca domnul să vină cu două sacoşe cu bani. I-am explicat că nu îi putem încasa aşa pentru că noi, la rândul nostru, trebuie să îi predăm la trezorerie în plicuri de câte 100 de monede. Faptul că dumnealui vrea probabil să protesteze astfel nu e vina noastră a casierilor. Se termină programul la ora 16.00, dar vom ţine pe cineva să îşi plătească contribuabilul amenda. Nu avem ce face. Vom ţine aici o casă deschisă pentru a putea să îşi plătească amenda, dacă nu o mai poate plăti şi luni”, a declarat o casieră.

Buzoianul a declarat că nu este o formă de protest, ci că nu a avut altfel de bani.

„Am de plătit o amendă de 145 de lei. O amendă de circulaţie pentru oprire neregulamentară. Aceasta nu este o formă de protest, este vorba de spirit civic şi îmi achit datoriile fiscale. Am venit cu banii în sacoşe, dar doamnele de la casierie mi-au dat plicuri şi mi-au zis să pun câte 100 de monede în fiecare plic”, a spus bărbatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here