In perioada 01-10.06.2016, Directia de Politie Locala Buzau a acţionat pe raza Mun. Buzau, în vederea asigurării liniştii şi ordinii publice, pentru prevenirea şi combaterea fenomenelor infracţionale şi contravenţionale de orice natură, pentru fluidizarea traficului rutier, dar şi pentru combaterea comerţului stradal ilicit. In perioada mentionata  au fost organizate un nr. de 4 actiuni,  care au avut ca obiectiv:

A. Depistarea persoanelor fara adapost cunoscute cu afectiuni grave gen TBC. Cu aceasta ocazie au fost depistate si identificate un numar de 3 (trei persoane) care au fost transportate la sectia UPU a Spitalului Judetean Buzau, in vederea acordarii ingrijirilor corespunzatoare si a tratamentului adecvat.

B. Politistii locali au actionat in cartierele Posta si Mihai Viteazu in scopul depistrarii persoanelor care incalca prevederile HCL 18/2008, prin depozitarea de material de constructii pe domeniul public. Persoanele depistate ca au comis astfel de fapte au fost avertizate si sanctionate contraventional, valoarea amenzilor insumandu-se la 4200 lei.

C. Politistii locali au actionat pe raza Mun. Buzau, pe str. Prieteniei, din cartierul Crang II, in scopul depistarii conducatorilor auto care parcheaza pe trotuare fara a lasa loc de trecere pentru pietoni. Persoanele depistate au fost sanctionate conform OG nr. 195/2002. Cu aceasta ocazie au fost identificate un nr. de 21 conducatori auto care au fost avertizati si sanctionati contraventional, valoarea amenzilor insumandu-se la 1500 lei.

D. Politistii locali au actionat in Piata Centrala Av. Stan Sararu din Mun Buzau, in vederea eliberarii cailor de acces, intrucat acestea erau opturate de catre comercianti din acea zona, prin expunerea marfii spre vanzare direct pe sol sau prin extinderi ale tarabelor. Cu aceasta ocazie au fost aplicate un nr de 21 avertismente si un nr de 8 sanctiuni contraventionale toate in valoare de 1000Lei.

Valoarea amenzilor aplicate de politistii locali, in conformitate cu prevederile legale pentru care au competenta, in perioada 01-10.07.2016, se ridica la 62.721 lei. De asemenea au fost legitimate un nr. de 1143 persoane, au fost avertizate un  nr. de 312 persoane. Politistii locali au intervenit in 47 de cazuri si au aplanat un nr. de 11 conflicte, au depistat un nr. de 20 minori si au verificat un nr. de 312 auto.

Directia de Politie Locala Buzau, recomandă cetatenilor municipiului Buzau sa respecte prevederile legale, întrucât orice abatere de la normele de convietuire socială atrage răspunderea contraventională sau penala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here