Săptămâna aceasta, poliţiştii buzoieni sunt angrenaţi într-o acţiune de prevenire a accidentelor de circulaţie în care pot fi implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane şi mărfuri, precum şi de verificare a legalităţii derulării unor astfel de transporturi.

„În cadrul acţiunii, sunt verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Controalele polițiștilor au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum șirespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Activităţile sunt coordonate la nivel naţional de ofiţerii specialişti ai Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR şi vizează prevenirea accidentelor rutiere produse, în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Acţiunea se desfăşoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte şi se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.” , se precizează într-o informare a Biroului de Presă al IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here