Activitatea de judecată a Tribunalului Buzău, va fi reluată din 15 mai.
Ședințele de judecată se vor desfășura însă după reguli noi, menite a se evita aglomerarea de persoane în sediul instanței, în scopul prevenirii infectării și răspândirii noului coronavirus.

Astfel, se vor stabili intervale orare de strigare a cauzelor, pe loturi de dosare. În cazul dosarelor aflate deja pe rol, ora la care se vor judeca va fi afișată cu cel puțin două zile înainte pe site ul extern și la ușa instanței, în dimineața ședinței de judecată. Participanților la procese le va fi permis accesul în incinta instanței cu 10 minute înainte de ora fixate ca oră de strigare a cauzei.
Accesul în instanță se va face numai cu purtarea măștii de protecție și numai după dezinfectarea mâinilor cu substanțe dezinfectante puse la dispoziție de instanță. De asemenea, personalul instanței este obligat să poarte mască. Președinții de complet vor putea interzice accesul în sala de judecată al persoanelor care nu poartă mască de protecție , în mod nejustificat sau vor putea dispune îndepărtarea acestora din sală. Accesul justițiabililor în sediul instanței se va face exclusive prin intrarea din strada Arhitect Petre Antonescu, însă nu mai devreme de 10 minute înainte de începerea ședinței. Se va interzice, totodată, staționarea în interiorul sediului instanței a publicului, avocaților, experților, cu excepția persoanelor care sunt implicate în dosare de pe rolul instanței sau care au treabă la compartimentele instanțelor ori baroului.

De asemenea, se interzice accesul în incinta instanței a persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie. În acest scop, personalul jandarmeriei care asigură paza instanței va măsura cu termoscannerul temperatura tuturor celor care intră în sediul Tribunalului, inclusiv magistraților li se va lua temperatura.

Cei vor avea o temperatură mai mare de 37 de grade nu vor putea intra în sediul instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here