Părinţii unui bebeluş care s-a născut în Maternitatea Buzău şi a murit o lună mai târziu în spitalul Marie Curie din Bucureşti acuză de malpraxis două doctoriţe care au monitorizat gravida. Băieţelul a venit pe lume la începutul lunii octombrie, prin cezariană, însă a murit pe 3 noiembrie, din cauza unor complicaţii dobândite pe timpul sarcinii.

Pe toată perioada sarcinii, Ana-Maria Mitu, de 23 de ani, a fost supravegheată de un medic obstretician la cabinetul particular.
În ultimul trimestru de sarcină, aproape de termenul la care trebuia să nască, au apărut probleme medicale.
După ce primul medic care a consultat-o a trimis-o acasă, femeia a revenit o săptămână mai târziu, cu salvarea, în Maternitate.
A fost internată însă fără prea multe investigaţii din partea doctoriţei care a luat pacienta în primire.
Abia a doua zi, după ce următorul medic de gardă i-a facut ecografie, a reieşit că fătul avea dublă circulară de cordon ombilical iar lichidul amniotic era modificat.
Lichidul amniotic în care era meconiu a pătruns în aparatul respirator al fătului şi i-a degradat starea de sănătate astfel încât la naştere bebeluşul a primit scorul Apgar 5. A fost intubat imediat şi pentru că starea era din ce în ce mai gravă a fost trimis la o clinică din capitală.
La o luna dupa transfer, copilul a murit în clinica din Bucureşti. La o zi după ce şi-au îngropat pruncul, părinţii au depus plângere la Colegiul Medicilor şi au formulat o plângere penală pentru ucidere din culpă la poliţia municipiului Buzău.
Cătălin Marian, tatăl bebeluşului care a decedat pe 3 noiembrie în Spitalul Marie Curie, va da în judecată Maternitatea şi va cere despăgurbiri morale de o sută de mii de euro, bani pe care daca îi va câstiga îi va dona pentru dotarea spitalului Marie Curie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here