Familia unui pacient operat la Spitalul Județean de Urgență Buzău îl acuză pe medicul care a efectuat intervenția chirurgicală că a uitat în colonul bolnavului o bucată de material textil. Rudele pacientului au depus plângere la poliţie pentru malpraxis. Cazul a fost prezentat în de către publicația Știri de Buzău. Jurnaliștii spun că buzoianul Ștefan Rădulescu, un bărbat în vârstă de 71 de ani, care a aflat, în luna decembrie 2017, că suferă de cancer de colon a fost supus unei intervenții chirugicale efectuatăe de către o echipă de medici de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, care i-au creat pacientului anus contra naturii.Familia bolnavului spune că imediat după operație ar fi primit asigurări că totul decurge normal într-un astfel de caz și că urmează perioada de recuperare.Însă pentru pacientul operat la spitalul din Buzău lucrurile aveau să ia o altă turnură. După nenumărate internări și analize, medicii nu puteau să-și dea seama care este cauza unor sângerări și infecții repetate pe care bolnavul le acuza după operație. Mai mult, acesta se plângea că se simte mereu sătul și nu poate să mănânce.

Misterul a fost elucidat în weekend, când rudele au chemat ambulanța și l-a transportat la UPU. Aici, medicul de gardă, Valentin Mănică, i-a mai extras o bucată de material textil din intestine, susțin rudele pacientului. Însă medicul susține că a extras un dop de materii fecale și nu are de unde ști dacă acesta conținea material textil.  ”Manevra mea, nechirurgicală, a fost practic de îndepărtare a materiilor fecale, fără să știu dacă erau și materiale textile acolo. Mi s-a părut o manoperă simplă, de aceea nu am trecut în foaie probabil”, spune medicul Valentin Mănică.

La rândul său, medicul acuzat că a uitat tamponul steril în corpul bolnavului, la operația din decembrie 2017, spune că nu are ce-și reproșa. ”Din punct de vedere operator, nu există nicio modalitate de a rămâne o compresă în interiorul colonului pentru că în timpul operației se lucrează cu colonul închis. Este imposibil”, a declarat medicul Cătălin Bostan.

Rudele pacientului au reclamat echipa de medici la poliţie pentru malpraxis, alte plângeri ajungând atât la colegiul medicilor cât și la conducerea unității medicale, care a demarat deja o anchetă.

”Noi am deschis o anchetă internă pentru a stabili dacă la mijloc este vorba de un caz de malpraxis. Dar, în primul rând, un pacient care face chimioterapie are o imunitate extrem de scăzută și dacă ar fi avut un astfel de pansament în abdomen ar fi făcut complicații grave. În al doilea rând, fecalomul scos la camera de gardă se aruncă într-o cutie specială, unde nimeni nu poate băga mâna să ia materialele infectate de acolo”, a explicat dr Dragoș Porumb, directorul medical al Spitalului Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here