Elevii care vor obţiune sub media 5 la evaluarea naţională nu vor mai avea acces la repartizarea computerizată la licee. În schimb, absolvenţii de gimnaziu aflaţi în această situaţie vor putea să se înscrie în învăţământul profesional. Sunt noile condiţii dictate de Ministerul Educaţiei, criterii care îşi vor produce efectele chiar cu promoţia de anul viitor.

„La procesul de admitere în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021 participă numai elevii care au susţinut evaluarea naţională şi a căror medie de admitere (…) este minimum 5”, se arată în paragraful publicat deja în Monitorul Oficial.

Recent, la Buzău, a avut loc o etapă specială de înscriere, dedicată elevilor care nu figurau la nicio formă de învăţământ, după etapele obişnuite de admitere.

Dintre cei 68 de adolescenţi identificaţi, doar 13 au acceptat să urmeze cursuri la liceu sau la şcoli profesionale.

La nivelul judeţului Buzău, anul acesta, procentul absolvenţilor de gimnaziu cu medii sub 5 la evaluarea naţională a fost de aproape 30%.

Peste 2.700 de elevi care au susţinut capacitatea au fost repartizaţi la liceu, în timp ce aproximativ 900 s-au îndreptat către învăţământul profesional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here