evaziune-fiscala-bani
Poliţiştii din Buzău cercetează un administrator al unei societăţi comerciale pentru evaziune fiscală, faptă prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 280.000 de lei.

La data de 3 iunie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 40 de ani, din Buzău, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cel în cauză este bănuit că, în perioada septembrie 2011- decembrie 2014, în calitate de administrator împuternicit la o societate comercială cu obiect de activitate comercializarea de combustibili, ar fi efectuat livrări de mărfuri accizabile şi generale către diverse firme, fără a înregistra în evidenţa contabilă veniturile realizate şi fără a deţine documente justificative legale.

De asemenea, acesta ar fi diminuat profitul impozabil al societăţii, prin înregistrarea unor cheltuieli fictive şi ar fi derulat activităţi comerciale cu produsele accizabile, fără a fi marcate corespunzător, plătind astfel accize mai mici, la nivel de motorină.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de peste 280.000 de lei.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here