Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Adrian Vintilescu și-a dat demisia din funcția de conducere, în această dimineață, invocând „motive personale și de sănătate”. Conducerea interimară a instituției a fost preluată de către directorul adjunct, Ștefan David.

Demisia lui Vintilescu vine pe fondul scandalului de proporții izbucnit la DGASPC Buzău, instituție subordonată Consiliului Județean, după ce 65 de copii cu nevoi speciale cu domicilii în alte județe decât Buzăul, care învață în două instituții școlare speciale din municipiu, respectiv Liceul pentru deficienți de vedere și Liceul pentru deficienți de auz, au fost scoși, practic, din familiile lor, și preluați de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului în plasament de urgență. Totul a ieșit la iveală după ce familiile acestora s-au trezit că sunt chemate în instanță pentru a explica judecătorilor de ce și-au abandonat copii.

2 COMENTARII

  1. Cel mai corect ar fi sa-si dea demisia cel care l-a propus, numit si susținut pe dl Vintilescu. Acum omul fiind copleșit de complexitatea si dimensiunea problemelor legate de copiii cu handicap major, s-a îmbolnăvit si mai tare. Oricum de la o anumita vârstă toți avem ceva la fisa medicala. Sper ca dl David sa nu fie nevoit sa-si dea demisia la un anumit moment dat.
    Alo, domnilor de la „județeană”. Lăsați instituțiile sa-si pună șefi după competente, capabilitate, disponibilitate, dedicare si dăruire sa conducă, după ce se vor desfășura concursuri corecte. Copiii cu probleme nu înțeleg nebunia de la vârful conducerii, ei au nevoie de ceea ce nu sunt in stare familiile captive, pauperizate, marginalizate, lăsate fără nici-o speranță, de „buna guvernare” de peste 25 de ani care a pus stăpânire pe tot ce mișcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here