SPITAL JUDETEAN FARMACIE.mp4.Still001

 

De câteva luni, în farmacia Spitalului Județean Buzău există doar medicamente și materiale de strictă necesitate. Vorbim despre antibiotice, soluții perfuzabile necesare pentru majoritatea pacienților internați în Spitalul Județean, medicamente injectabile pentru diverse afecțiuni digestive și respiratorii. Conducerea unității recunoaște că nu este normală o astfel de situație însă situația financiară precară a spitalului face imposibilă dotarea completă a farmaciei. ,,Normal ar fi ca să ai totul în farmacia Spitalului. Însă este destul de greu de făcut acest lucru și de a ajunge la un nivel mediu cu toate produsele de care este nevoie pentru că, în acest moment, situația financiară și bugetul spitalului nu ne permit să facem o achiziționare a celor necesare.,, a explicat Ion Drăghici, directorul medical al Spitalului Județean Buzău.

Ca urmare, restul medicamentelor sunt cumpărate din banii pacienților. Totuși conducerea spitalului spune că bolnavilor li se emit rețete pentru medicamente ce nu reprezintă un efort financiar imens pentru buzoieni. Adevărul este însă undeva la mijloc.

Pentru ca farmacia Spitalului Județean să fie dotată complet în fiecare lună efortul financiar ar fi unul enorm. ,,Ne-ar trebui 3,5 – 4 miliarde de lei. Noi nu avem posibilitatea decât 2,5 până la 2,7 miliarde de lei, ca să mai avem cu ce cumpăra și materialele sanitare adică feșe, tifon, spirt, dezinfectanți și materiale de curățenie.,, a declarat Ion Drăghici.

În fiecare lună, în Spitalul Județean sunt internați și externați în medie, 3000 de buzoieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here