masina

 

Surse din rândul anchetatorilor spun că, pentru moment, procurorii strâng informaţii cu privire la acuzaţiile de conducere pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere aduse poliţiştilor din Merei şi Lopătari. În funcţie de rezultatele şi datele strânse vis a vis de acest caz se va decide dacă se va începe sau nu urmărirea penală în cazul celor doi.

Aceleaşi surse dau ca probabil termenul de 10 zile pentru a încheia prima etapă a cercetărilor. În situaţia în care se va ajunge la urmărirea penală a poliţiştilor atunci, procurorii vor trece la administrarea probelor. Evident, în acel moment, pentru a se apăra, cei doi poliţişti vor fi nevoiţi să-şi angajeze avocaţi. Pedeapsa, pentru comiterea infracţiunii de care sunt cercetaţi cei doi poliţiști, este închisoarea de la unu la 5 ani.

Paralel cu ancheta procurorilor se desfăşoară şi ancheta internă demarată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău. Surse neoficiale spun că în funcţie de rezultatele finale ale verificărilor se vor aplica măsuri drastice.

Agentul de poliţie, Luigi Cazan, de la Postul rural de Poliţie din Merei şi agentul Sorin Anghel, de la Postul de Poliţie Lopătari, au fost descoperiţi că au condus maşinile de serviciu dar şi propriile autoturisme, deşi nu au deţinut niciodată un permis de conducere, în urma unui control intern de rutină al cadrelor Ministerului de Interne.

Agentul de poliţie din Merei declara la acea vreme că a avut permis, dar că l-a pierdut în urmă cu trei ani. El ar fi aflat în luna martie că nu mai figurează ca fiind posesor de permis nici în registrele Poliției Rutiere.

Cei doi poliţişti anchetaţi de procurori lucrează în Poliţie de mai mulţi ani. Agentul din localitatea Merei a terminat Şcoala de Agenţi de Poliţie în anul 1987 în timp ce agentul de la Lopătari a fost încadrat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău în anul 1992.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here