spaga1Agentul de poliție Daniel Nae, din cadrul secției de poliție 13 Smeeni a fost trimis în judecată după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au finalizat rechizitoriul. Inculpatul este acuzat de   luare de mita si trafic de influenta. Probatoriul administrat in cauza pe parcursul urmaririi penale a relevat urmatoarea situatie de fapt:

Inculpatul, agent de politie judiciara in cadrul I.P.J. Buzau – Sectia 13 de Politie Rurala Smeeni -, in perioada aprilie-mai 2012 a pretins si primit suma de 2500 lei de la I.M., cercetat pentru savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei rutiere intr-un dosar pe care-l instrumenta, in scopul de a propune scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ.

                   In sarcina inculpatului s-a retinut , de asemenea, ca in perioada august-septembrie 2012 a primit suma de 1000 euro de la inculpatul V.F., cercetat pentru savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei rutiere, in dosarul pe care il instrumenta, in scopul de a propune neinceperea urmaririi penale, iar in perioada noiembrie 2011 – martie 2012 a pretins si primit, in doua transe, suma totala de 1000 lei de la I.M., cercetat pentru o infractiune de furt calificat intr-o alta cauza inregistrata la Parchetul de pe langa Judecatoria Pogoanele, prevalandu-se de influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor procurori, pentru a-i determina sa solutioneze favorabil cauza in sensul netrimiterii in judecata a faptuitorului.”

Prin acelasi rechizitoriu a fost trimis in judecata, in stare de libertate, si inculpatul V.F. pentru infr. de dare de mita, fapta comisa in perioada august-septembrie 2012 in scopul solutionarii favorabile a dosarului in care era cercetat, suma de bani fiind primita de inculpatul Nae Daniel in imprejurarile expuse in comunicat.

Dosarul a fost inaintat spre judecata la Tribunalul Buzau.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here