permis conducereSute de buzoieni s-au călcat în picioare astăzi ca să-şi preschimbe permisele de conducere. Au făcut saună şi au stat înghesuiţi într-un spaţiu de câţiva metri pătraţi doar ca să-şi atingă scopul. Şoferii au invocat tot felul de motive: de la deteriorarea permisului, la necesitatea de a pleca la muncă în străinătate. Puţini sunt cei care recunosc că vor să preschimbe documentul care le permite conducerea pe drumurile publice, din cauza modificărilor legislative care obligă la efectuarea controlului medical.
  De la primele ore ale dimineţii ghişeele de eliberare a permiselor de conducere au fost luate cu asalt de buzoienii care doreau să-şi preschimbe documentele. Pentru că pe fişa de solicitare a eliberării unui nou permis sunt prevăzute clar motivele pentru care documentul poate fi preschimbat mulţi solicitanţi şi-au rupt sau mototolit actul.
  Cei care s-au călcat în picioare astăzi la ghişee spun că vor să preschimbe permisul pentru că pleacă la muncă peste graniţă sau că expiră şi se tem de amenzi.
  Sunt însă şi şoferi care recunosc că principalul motiv de preschimbare este să scape de controlul medical care devine obligatoriu din 19 ianuarie. Oamenii se tem de aglomeraţia de la cabinetele medicale şi în plus vor să nu mai cheltuiască bani în plus pentru controalele din fişa medicală.
  În mod normal într-o zi de lucru la ghişeu se prezintă în jur de 50- 60 de persoane, însă astăzi au venit numai în primele două ore de funcţionare peste 200 de solicitanţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here