„Ajunge! Ne vrem spitalul înapoi!”, este solicitarea vehementă făcută de Primăria municipiului Râmnicu Sărat, în legătură cu Spitalul Municipal din localitate, într-un memoriu adresat astăzi premierului Ludovic Orban și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. „Vă rugăm să țineți cont de solicitarea noastră! Altfel, alte vieți se vor pierde!”, se încheie scrisoarea semnată de primarul Sorin Cîrjan.

Iată textul memoriului:

𝗠𝗘𝗠𝗢𝗥𝗜𝗨 𝗔𝗗𝗥𝗘𝗦𝗔𝗧 𝗚𝗨𝗩𝗘𝗥𝗡𝗨𝗟𝗨𝗜 𝗥𝗢𝗠𝗔̂𝗡𝗜𝗘𝗜 𝗦̦𝗜 𝗠𝗜𝗡𝗜𝗦𝗧𝗘𝗥𝗨𝗟𝗨𝗜 𝗦𝗔̆𝗡𝗔̆𝗧𝗔̆𝗧̦𝗜𝗜

𝘿𝙤𝙢𝙣𝙪𝙡𝙚 𝙋𝙧𝙞𝙢-𝙢𝙞𝙣𝙞𝙨𝙩𝙧𝙪, 𝙇𝙪𝙙𝙤𝙫𝙞𝙘 𝙊𝙍𝘽𝘼𝙉,
𝘿𝙤𝙢𝙣𝙪𝙡𝙚 𝙈𝙞𝙣𝙞𝙨𝙩𝙧𝙪 𝙖𝙡 𝙎𝙖̆𝙣𝙖̆𝙩𝙖̆𝙩̦𝙞𝙞, 𝙉𝙚𝙡𝙪 𝙏𝘼̆𝙏𝘼𝙍𝙐,

„Am asistat în ultimile zile la declarațiile dumneavoastră și am înțeles că situația în țară este stabilă în ceea ce privește evoluția crizei generată de COVID 19.
În aceste context, noi, cei aproximativ o sută de mii de locuitori ai Municipului Râmnicu Sărat și ai comunelor din zonă, care depindem de serviciile medicale asigurate de Spitalul Municipal, 𝗡𝗘 𝗩𝗥𝗘𝗠 𝗦𝗣𝗜𝗧𝗔𝗟𝗨𝗟 𝗜𝗡𝗔𝗣𝗢𝗜!

Sunt trei luni de când Ministerul Sănătății a decis transformarea spitalului din localitatea noastră în unitate suport pentru tratarea pacienților infectați cu Covid 19! În toată această perioadă râmnicenii au fost privați de dreptul lor de a beneficia de investigații și tratamente medicale asigurate în localitatea unde domiciliază! Odata cu închiderea spitalului a fost sistată și activitatea Ambulatoriului de Specialitate a acestuia, ceea ce a făcut ca mii de bolnavi cronici, unii cu afecțiuni grave, să fie nevoiți să-și întrerupă tratamentele sau să se deplaseze în alte localități pentru investigații. De asemenea, Camera de Primiri Urgențe a fost inchisă, ceea ce a facut ca râmnicenii care au apelat la serviciul 112 să fie transportați la Buzau. Din cauza timpilor de intervenție, din păcate, pentru unii a fost prea tarziu!

În tot acest timp, fără să beneficieze de niciun sprijin material și uman de la Ministerul Sănătății, deși conducerea spitalului și primăria au facut nenumărate solicitări în acest sens, cadrele medicale au reușit să trateze cu succes peste 100 de pacienți care s-au întors sănătoși acasă.

Considerăm că sacrificiul râmnicenilor, cetățeni și personal medical, a fost suficient! Am suportat singuri, până acum, costurile luptei cu Covid 19, dar a venit timpul să spunem:
𝗔𝗝𝗨𝗡𝗚𝗘, 𝗡𝗘 𝗩𝗥𝗘𝗠 𝗦𝗣𝗜𝗧𝗔𝗟𝗨𝗟 𝗜̂𝗡𝗔𝗣𝗢𝗜!

Există posibilitatea ca cei 37 de pacienți infectați, care mai sunt internați în spitalul nostru, să poată fi tratați în secțiile de boli infecțioase de la Buzău și Râmnicu Sărat.
Vă rugăm să țineți cont de solicitarea noastră! Altfel alte vieți se vor pierde!”

𝘾𝙪 𝙧𝙚𝙨𝙥𝙚𝙘𝙩,
𝗣𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗥𝗮̂𝗺𝗻𝗶𝗰𝘂 𝗦𝗮̆𝗿𝗮𝘁,
Sorin Cîrjan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here