Miercuri, Guvernul României a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență în valoare de 550.200 de lei pentru 147 de familii și persoane aflate în situații de necesitate și care sunt vizate de excluziunea socială.

Guvernul a aprobat astăzi, prin intermediul unei Hotărâri, acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea a 147 de familii și persoane singure, aflate în situații de necesitate și/sau deosebite cauzate de incendii, ploi abundente, inundații, alunecări de teren, probleme grave de sănătate sau alte cauze ce pot conduce la riscul de excluziune socială. Ajutoarele se ridică la o sumă totală de 550.200 lei pentru sprijinirea.

Ajutoarele de urgenţă vor fi suportate din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi au la bază anchetele sociale ale agenţiilor pentru plăţi şi inspecţiei sociale teritoriale, informează DC News.
Măsura a fost luată pentru ca toate aceste persoane aflate în nevoie să primească ajutoarele de urgenţă înainte de Sărbătorile Pascale.
Suma alocată va fi împărțită astfel:

– 104.400 lei sunt destinați celor 22 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Bacău, Buzău, Dâmboviţa, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti, ale căror locuinţe, anexe gospodăreşti şi bunuri de folosinţă îndelungată au fost afectate de incendii;

– 24.000 lei vor fi împărțiți celor 5 familii şi persoane singure din Argeş, Caraş-Severin, Neamţ şi Vâlcea, ale căror locuinţe au fost afectate de ploi abundente şi alunecări de teren;

– 421.800 lei vor ajunge în buzunarele a 120 familii şi persoane singure din Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite ca urmare a unor probleme grave de sănătate ori din alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here