Astăzi, 30 iunie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 15 persoane se află în carantină instituționalizată.
 658 persoane sunt izolate la domiciliu.
 În județul Buzău au fost confirmate 565 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 313 de persoane fiind declarate vindecate și externate.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 32 cazuri de infectare cu COVID-19 (4 pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 4 și 90 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cât și la Spitalul Județean de Urgență Buzău.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

 Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
 Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 797 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 14 de sancțiuni contravenționale, dintre care 3 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și alte 11 sancțiuni la Legea 61/1991, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 3.400 de lei.
 Jandarmii din cadrul IJJ Buzău și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au acționat atât independent, cât și în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea răspândirii Coronavirusului. Astfel, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locațiilor de carantină. În cadrul activităților desfășurate au fost verificate persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nefiind constatate abateri de la această măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here