Constantin Boscodeala

Apelul formulat pe de-o parte de primarul Boșcodeală în dosarul ”Gloria”, pe de altă parte formulat de procurori a debutat cu o amânare. La cererea primarului Constantin Boșcodeală, completul de judecată de la Curtea de Apel Braşov a fost de acord cu amânarea pentru ca edilul buzoian să-și angajeze un apărător. La termenul apelului de marți, Boșcodeală a fost reprezentat de un avocat din oficiu de la Baroul Brașov. În aceste condiții, magistrații de la Curtea de Apel Brașov au stabilit următorul termen în apel pentru data de 19 mai.

Constantin Boşcodeală a fost condamnat inițial la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gloria”. În fața unei asemenea decizii, edilul buzoian a făcut apel, la fel procedînd însă și procurorii. În timp ce Constantin Boșcodeală își dorește casarea deciziei inițiale a Judecătoriei Brașov și trimiterea dosarului înapoi la rejudecare, procurorii DNA nu sunt de acord cu decizia judecătorului de fond de a-l achita pe primar pentru una dintre acuzații, cea privitoare la neîncasarea de către primărie a veniturilor din închirierea terenurilor Complexului Gloria.
Pe 10 februarie 2015, Constantin Boșcodeală a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2013, fiind acuzat că a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 ­mi­lioane de lei către Fotbal Club Gloria Buzău, decizia Judecătoriei Brașov nefiind definitivă. Primarul Buzăului a fost judecat pentru trei fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice, fiind condamnat pentru două dintre acestea, iar pentru cea de-a treia achitat. Astfel, Boșcodeală a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare și un spor de pedeapsă de un an, urmând să execute cinci ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here