padure
UPDATE: Marți după amiază Tribunalul Buzău a transmis un comunicat de presă cu referire la articolul ce ii vizeaza pe cei doi judecători din cadrul institutiei care ar fi fost mituiți în dosarul retrocedăriloe ilegale:

”In legatura cu articolul aparut in „Evenimentul Zilei” editia din 28.04.2015 si preluat de presa locala referitor la anchete ce vizează doi magistrati, ce iși desfășoară activitatea in cadrul Tribunalului Buzau, care ar putea fi cercetati in legatura cu retrocedarile de paduri din dosarul privind pe Ceteraș Gheorghe, precizam faptul ca instanta nu a fost informata in legatura cu o asemenea ancheta inceputa de D.N.A și nu poate confirma existenta unor asemenea cercetari aflate in desfasurare”

Amănunte incredibile ies la iveală din dosarul retrocedăirlor ilegale de pădure dinjudetul Buzău. Cotidianul Evenimentul Zilei a publicat astăzi un articole în care apar stenogramele din dosarul lui Gheorghe Ceteraș, acuzat de retrocedări frauduloase, inclusiv în județul Buzău şi care dezvăluie modul în care milionarul și-a construit o adevărată rețea de funcționari și magistrați care îl ajutau să rezolve rapid dosarele în instanțe. Informațiile publicate fac referire şi la doi judecători de la Tribunalul Buzău care ar fi primit mașini de lux în schimbul influenței exercitate pentru soluționarea dosarului retrocedării ilegale a celor peste 5000 de hectare de pădure la Gura Teghii, dosar trimis deja în instanță de procurorii DNA de la Ploiești.
Astfel, în dosarul cauzei apar înregistrări ale unor discuţii purtate între avocatul buzoian Cosmin Vasile şi un martor în dosar, un apropiat al acestuia, din care reiese că mai multe persoane ar fi primit automobile scumpe pentru rezolvarea cauzei. Potrivit înregistrărilor, avocatul i-a povestit martorului că Gheorghe Ceteraş ar fi dat „patru maşini BMW X5 cadou, lui, tatălui său, unui judecător de la Tribunalul Buzău- Secţia Penală şi unei judecătoare de la Secţia Civilă pentru că şi-au folosit influenţa în soluţionarea dosarului cu cele 5 000 de hectare”. Din aceleaşi înregistrări reiese că Gheorghe Ceteraş se laudă că este amator de maşini şi că deţine „tot ce are Mercedes”, iar avocatul Cosmin Vasile a confirmat că „are o maşină sport de jumătate de milion de euro”.
În acest moment, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Ploieşti. Cauza a fost transmisă la instanţă luna această, când procurorii DNA au finalizat rechizitoriul şi au trimis în judecată 12 persoane ce ar fi avut legătură cu retrocedările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here