ambasador1Prezent pentru a doua oară la Buzău, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene, Excelenţa Sa Jean Hubert-Lebet a felicitat autorităţile locale pentru Centrul Cultural Francofon. ” Buzăul a fost plasat pe harta ţărilor francofone datorită Centrului Cultural Francofon. Este a doua oară când vin la Buzău şi am bucuria de a găsi o echipă foarte dinamică care lucrează foarte bine în domeniul francofoniei„.

Preşedintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu i-a transmis la rândul său înaltului demnitar că această vizită cu siguranţă va contribui la dezvoltarea valorilor locale şi promovarea lor şi probabil va pune bazele  ale unei cooperări economice care în acest moment nu există.

E.S. ambasadorul Elveţiei a precizat că şi ţara sa a avut în trecut probleme de integrare a grupurilor dezavantajate. ” Am avut şi noi acelaşi fenomen al emigrării, elveţienii căutându-şi de lucru în afara graniţelor. Şi la noi corupţia era la un moment dat foarte mare. Nu mi-aş permite să dau lecţii, mai ales în România, este un proces foarte lung dar merită efortul” a afirmat ambasadorul Hubert-Lebet.

Ştefan Popescu, director de relaţii intrenaţionale la ICR care l-a însoţit pe înaltul demnitar în vizita de la Buzău a felicitat la rându-i eforturile ” unui oraş mic de provincie” în realizarea Centrului Cultural Francofon.” Este un exemplu pe care noi cei de la Bucureşti trebuie să-l urmăm. Noi cu mijloacele pecare le avem nu suntem capabili să facem aşa ceva la Bucureşti„, a conchis Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here