actiune-control-politie

Amenzi cu nemiluita date în ultima săptămână de polițiștii din Buzău, în cadrul acțiunii ”Sărbători de Iarnă în Siguranță”. În numai câteva zile, polițiștii au constatat aproximativ 50 de infracțiuni și au aplicat peste 1800 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 388.000 de lei.

În baza planului de acțiune ,,Sărbători de Iarnă în Siguranță!”, polițiștii buzoieni acționează pentru menținerea ordinii și siguranței publice precum și pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor prin verificarea legalității activităților comerciale desfășurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.
Astfel, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au fost prezenți în centrele comerciale precum și în piețe și târguri pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale referitoare la comercializarea produselor de larg consum. Totodată, s-a acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și s-a intervenit atunci când ordinea și liniștea publică au fost încălcate sau au fost comise infracțiuni.
Astfel, polițiștii au constatat 49 de infracțiuni, 8 fiind fapte de natură judiciară, 21 dintre acestea au vizat încălcări ale Codului Silvic, 16 infracțiuni au fost la regimul rutier și 4 alte genuri.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1885 sancţiuni contravenţionale: 160 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr.61/1991, 17 sancţiuni prevăzute de Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 3 la Legea nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 14 la regimul silvic și 80 la alte acte. De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 1611 sancţiuni contravenţionale, au reținut 60 de permise de conducere și au retras 31 certificate de înmatriculare.
Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 388.302 de lei iar a bunurilor confiscate este de 5.705 lei. Totodată, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 16.000 lei.
Activitățile pe care polițiștii le desfășoară fac parte din acțiunea ,,Sărbători de Iarnă în Siguranță!” care urmărește protejarea intereselor comerciale ale cetățenilor și menținerea siguranței publice în perioada sărbătorilor de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here