politist rutier

Polițiștii din Buzău au dat în ultima săptămână amenzi de aproape un miliard de lei. Peste 800 de sancțiuni contravențioanel au fost aplicate celor găsiți că încalcă legea iar în 16 cazuri a fost vorba despre infracțiuni.
Peste 400 de poliţişti au acţionat în ultimele zile în echipe mixte formate din efective de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, împreună cu poliţişti din cadrul altor structuri ale ministerului pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în zonele unităţilor de alimentaţie publică, unităţilor recreative şi centrelor comerciale, pe linie de circulaţie rutieră, precum şi în alte domenii de interes operativ.
Au fost efectuate 41 de acţiuni și constatate 16 infracțiuni, din care 4 de natură judiciară, 7 la regimul circulației și 5 de altă natură.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 807 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 96.400 de lei şi s-a dispus măsura complementară a confiscării pentru bunuri în valoare de peste 42.000 de lei .
Poliţiştii au aplicat 62 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 7 sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 39 la alte acte normative, cele mai multe sancţiuni fiind aplicate pentru încălcarea normelor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 699.
De asemenea în cadrul acțiunilor desfășurate în această perioadă au fost reţinute 10 permise de conducere, 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 4 pentru alte abateri prevăzute de normele rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here