Politie

Poliția Română desfășoară o acțiune la nivel național în perioada 25 iulie – 31 august, pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei și siguranței traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum și pe șoselele dinspre și către punctele de trecere a frontierei. În perioada 30 iulie – 5 august, poliţiştii buzoieni au aplicat peste 960 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 414.000 de lei şi au constatat 8 infracţiuni

Peste 320 de poliţişti au acţionat în echipe mixte formate din efective de la ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, împreună cu poliţişti din cadrul altor structuri ale ministerului pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în zonele unităţilor de alimentaţie publică, unităţilor recreative şi centrelor comerciale, pe linie de circulaţie rutieră, precum şi în alte domenii de interes operativ.
Au fost efectuate 44 acţiuni și constatate 8 infracțiuni, din care 2 de natură judiciară, 5 la regimul circulației, iar una la regimul armelor, munițiilor, explozivilor și substanțelor periculoase.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 960 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 414.000 de lei şi s-a dispus măsura complementară a confiscării pentru bunuri în valoare de peste 4.400 de lei .
Poliţiştii au aplicat 41 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 18 sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 58 la alte acte normative, cele mai multe sancţiuni fiind aplicate pentru încălcarea normelor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 843.
De asemenea în cadrul acțiunilor desfășurate în această perioadă au fost reţinute 25 permise de conducere, 4 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, alte 14 pentru nerespectarea regimului legal de viteză iar 7 pentru alte abateri prevăzute de normele rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here